Match race entre els més valents

Quan per fi arrancava la Promoregata 2019, després d'haver-se posposat des de la data prevista inicialment, el 20 de gener, diversos motius afectaven la concurrència de participants: moltes baixes per malaltia, altres compromisos ineludibles, i potser també la previsió de vent fort va acabar de fer arronsar alguna tripulació... No va ser així amb Lapsus, ni amb Valentina, que amb condicions de vent per sobre dels 22 nusos es van marcar un matx race guapo guapo!

El comitè va muntar un camp de regata llarg (potser massa), proper a 1 milla de distància.

promoregata 2019 jornada 1

La primera prova, a 2 voltes al recorregut, Lapsus era qui sortia davant, qui arribava primer a sobrevent, i qui tancava primer la primera volta i el segon pas per la boia de sobrevent, però Valentina no llençava la tovallola en cap moment: després de molts problemes amb el gennaker a la primera volta (el Lapsus va ser més prudent i no va intentar-ho), a la segona volta va anar millor, i va forçar al Lapsus a hissar també el gennaker. En condicions per sobre dels 20 nusos, mentre Lapsus tenia problemes per trabujar veia com Valentina aguantava millor la segona baixada amb el gennaker i es feia amb la victòria després d'haver anat tota la regata segon.

En la segona prova, aquest cop a una sola volta, era Valentina qui sortia davant, però Lapsus aconseguia arribar primer a sobrevent. Però en la baixada cap a sotavent Valentina era l'únic que hissava el seu gennaker, i així passava a tota velocitat fins a l'arribada. I quina arribada! com va creuar la línia d'arribada el Valentina? amb el pal!!! original, no?