diumenge 20 de novembre

Tot i les magnífiques condicions per navegar, sols 4 embarcacions acudien a la darrera cita de la promoregata 2016, però hi eren les 3 que tenien opcions de victòria a la classificació final.

 

Amb uns 10-12 nusos de vent de SW molt estable, començava la primera prova, consistent com sempre en donar 2 voltes al recorregut sobrevent-sotavent: Nacex, Ondulat (equip CursosdevelaMix), i Cucumiau (equip Petagennakers) eren els únics en prendre la sortida, ja que l'equip del J-Blau no hi arribava a temps per problemes logístics. Ja des de la sortida, Nacex prenia la davantera, seguit de molt a prop pel Ondulat, qui li donaria molta guerra fins passada la boia de sobrevent, quan un problema amb la drissa de gennaker els va impedir hissar aquesta vela en la primera baixada cap a sotavent. El Nacex, malgrat les dificultats en la trabujada, aconseguia un bon avantatge. En la segona volta les posicions es mantindrien fins al final, ja que tot i hissar el seu gennaker, Ondulat era qui en aquesta ocasió tenia problemes en la trabujada, i no aconseguia retallar distància amb Nacex.

En l'inici de la segona prova, ja amb la presència del J-Blau de Corsa, el vent es mantenia estable de direcció SW, i s'intensificava fins a uns 15 nusos, com també s'incrementava una mica l'alçada de les onades (força llargues, de mar de fons). Tenint en compte que els retards afectaven la tornada de les embarcacions al seu port base, el comitè decidia l'escurçament de la prova a una única volta al recorregut. La sortida, força ajustada, ja deixava entreveure una prova molt disputada, que en finalitzar el primer tram de cenyida ja marcava clarament dues lluites frec a frec: al capdavant Nacex passava primer la boia de sobrevent, però trigava més del compte en hissar el seu gennaker, fet que aprofitava el seu perseguidor Ondulat, per atrapar-lo. Aquest cop el punt i la maniobra de trabujada resultarien decisiu, i Ondulat trabujava al punt correcte, forçant a Nacex a trabujar a continuació. Des de la perspectiva del comitè de regata era difícil esbrinar qui anava al davant (foto), i l'emoció es mantindria fins al final, quan Ondulat creuava primer, per un marge inferior a un metre respecte al Nacex!!! Darrere aquests 2 era el J-Blau qui guanyava clarament la pugna amb el Cucumiau.

Finalitzada aquesta darrera prova de la temporada, el pòdium de la CLASSIFICACIÓ FINAL queda encapçalat per l'equip NACEX en primera posició, a 1 sol punt de l'equip CursosdevelaMix, i a 5 de l'equip Petagennakers.

classificació definitiva